Vad är PACS?

Om PACS

PACS är en barnrättsorganisation, en ideell förening, som grundades 2018. PACS arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen, och syftar till att skydda barns rätt till att få en trygg barndom full av rörelseglädje. Vi ska skapa en bättre värld för alla barn tillsammans med idrottsföreningar.

Vilka är vi?

PACS består av personer med olika utbildningar, bakgrunder och erfarenheter som alla tycker att barn är fantastiska och viktiga. Den dagliga verksamheten drivs från Uppsala där organisationen har sitt säte. Styrelsen är PACS högsta beslutande organ och har det yttersta ansvaret för att stämmans beslut genomförs. Styrelsen består av en ordförande och sju ledamöter inklusive generalsekreteraren. Den operativa verksamheten drivs av grundaren Louise Hammarbäck. Ordförande för styrelsen är Andreas Klingberg. PACS är politiskt och religiöst obunden. Vår verksamhet finansieras via insamling från privatpersoner, företagssponsring, stöd från kommuner, olika stiftelser och medlemsavgifter.

Andreas Klingberg

Ordförande
Andreas har tidigare varit VD för Almtuna Hockey och är idag VD på Doowin Uppsala. Andreas har även grundat projektet Tillsammans, där han även arbetade som projektledare.

Louise Hammarbäck

Generalsekreterare och jurist

Louise är f.d. fotbollsspelare och utbildad jurist med inriktning mot barnrätt. Hon har tidigare arbetat som projektledare på Rädda Barnen och arbetat i olika projekt på SvFF och UEFA. Hösten 2018 grundade Louise  PACS. Under 2019 blev Louise utsedd till topp fyra svenska unga entreprenörer och ledare av SJ, Företagarna och Wasabi Web. Louise blev utsedd till ny Change Leader 2020 i Sverige av organisationen Reach For Change.

Martin Lidberg

Styrelseledamot

Martin är tidigare världsmästare i brottning. Han arbetar idag som entreprenör och hälsocoach. Han är certifierad fystränare och mentalcoach och är en mycket eftertraktad inspiratör, via sina föreläsningar och inspirationspass.Han har även vunnit tv-programmen Let’s Dance och Superstar. Han har också medverkat som programledare och personlig tränare i flertalet TV program.

Jennie Clasesson

Styrelseledamot

Jennie är VD för Airport City Stockholm Tidigare har hon varit näringspolitisk expert och regionchef på Handelskammaren i Uppsala.

Andreas Stjärnhem

Styrelseledamot

Andreas är creative director på digitala innovationsbyrån Sticky Beat. Andreas arbetar dagligen med internationella och nationella kunders digitala historieberättande

Charlotte da Silva

Styrelseledamot

Charlotte är VD och senior strateg på Salgado Kommunikation. Hon är utbildad affärsekonom med över tio års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring på webben.

Cecilia Fischer

Styrelseledamot

Cecilia är marknad och försäljningschef på IK Sirius FK. Hon är utbildad ekonom och har tidigare varit projektansvarig för Schysst Framtid.