Vad är PACS?

Vad är PACS?

Om PACS

PACS är en barnrättsorganisation, en ideell förening, som grundades 2018. PACS arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen, och syftar till att skydda barns rätt till att få en trygg barndom full av rörelseglädje. Vi har en nollvision; inga barn ska utsättas för sexuella övergrepp inom idrottsrörelsen.

Vilka är vi?

PACS består av personer med olika utbildningar, bakgrunder och erfarenheter som alla tycker att barn är fantastiska och viktiga. Den dagliga verksamheten drivs från Uppsala där organisationen har sitt säte. Styrelsen är PACS högsta beslutande organ och har det yttersta ansvaret för att stämmans beslut genomförs. Styrelsen består av en ordförande och ett antal ledamöter. Den operativa verksamheten drivs av styrelsen. Ordförande för styrelsen är Stefan Kristoffersson. PACS är politiskt och religiöst obunden. Vår verksamhet finansieras via insamling från privatpersoner, företagssponsring, stöd från kommuner, olika stiftelser och medlemsavgifter.

Stefan Kristoffersson

Ordförande

Stefan är entreprenör och VD för Caminero AB.

Louise Hammarbäck

Grundare och styrelseledamot

Louise är utbildad jurist och grundade barnrättsorganisationen PACS 2018. Under 2019 blev Louise utsedd till en av topp fyra svenska unga entreprenörer och ledare av SJ, Företagarna och Wasabi Web. Louise blev utsedd till ny Change Leader 2020 i Sverige av organisationen Reach For Change och i maj 2020 blev Louise utsedd till en av Framtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna.

Andreas Stjärnhem

Styrelseledamot

Andreas är creative director på digitala innovationsbyrån Sticky Beat. Andreas arbetar dagligen med internationella och nationella kunders digitala historieberättande och är tillsammans med Charlotte Da Silva våra digitala stjärnskott.

Charlotte da Silva

Styrelseledamot

Charlotte är VD och senior strateg på Salgado Kommunikation. Hon är utbildad affärsekonom med över tio års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring på webben.

Bodil Frick

Ambassadör

Bodil har haft 35 fighter i thaiboxning varav 1 SM-guld, 1 SM-silver, 2 NM-silver och fightats om WMC Europa proffsbältet. Bodil är förutom en träningsprofil idag även entreprenör, föreläsare och författare.
Genom sitt engagemang och ambassadörskap inom PACS vill Bodil stärka barnens röst, så att de blir sedda och hörda.